Ρέκβιεμ για τη χελώνα

Posted: 5 Σεπτεμβρίου, 2009 in Χωρίς κατηγορία

 DPGR4
Ένα μικρό παιδάκι στενοχωρήθηκε πάρα πολύ όταν είδε πως η αγαπημένη του χελώνα κείται ακίνητη ανάσκελα δίπλα στη λίμνη και δεν δείχνει σημεία ζωής.
Ο πατέρας του παιδιού προσπαθεί να ηρεμίσει τον γιο του:
– Μην κλαις αγόρι μου. Θα κάνουμε μια αληθινή κηδεία για τη χελώνα σου. Θα παραγγείλουμε μια μικρή κασέλα στολισμένη με μετάξι και θα ζητήσουμε απ’ τον νεκροθάφτη να φτιάξει μια ταφόπετρα που θα σκαλίσει το όνομά της. Θα ερχόμαστε καθημερινά για να φέρνουμε στον τάφο της φρέσκα λουλούδια και θα φτιάσουμε γύρο από τον τάφο της μικρό φράχτη.
Το αγόρι σκούπισε τα δάκρυα του, το σχέδιο του πατέρα του είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Την επόμενη μέρα όλα ήταν έτοιμα και η μεγαλοπρεπή πομπή, που αποτελούταν από το παιδί, πατέρα, μητέρα, αδελφό, υπηρέτρια και τον φίλο του παιδιού, προχωρούσε προς το πτώμα της χελώνας. Όταν έφτασαν στην άκρη της λίμνης διαπίστωσαν πως το σώμα της είχε εξαφανιστεί.
Ξαφνικά όλοι είδανε τη χελώνα να βγαίνει στην επιφάνεια και χαρούμενα έπλεε προς το μέρος τους. Το παιδί με φανερή απογοήτευση κοίταξε το φίλο του και πρότεινε:
– Έλα να τη σκοτώσουμε!

Στην πραγματικότητα δεν αγαπώ τόσο εσένα, όσο όλη τη γκάμα των συναισθημάτων γύρω από την αγάπη μου για σένα.

Σχόλια
  1. Ο/Η Lady of Avalon λέει:

    Η τελευταία φράση τα λέει όλα και με καλύπτει ΑΠΟΛΥΤΑ!Καλό Σαββατοκύριακο Βασίλη! Σε ευχαριστώ για την πανέμορφη εικόνα που μου έστειλες… 🙂

  2. Ο/Η ποκαχόντας λέει:

    καλησπερα φιλε βασιλη ευχομαι καλο απογευμα!!θα συμφωνησω κι εγω με την μινα …με μια προταση που τα λεει ολα!!φυσικα το βρισκω πολυ εγωιστικο..και δεν [βλεπω] στο κειμενο αγαπη ως προς την χελωνα ουτε στο ελαχιστο..η διαφορα μας με τα ζωντανα της φυσης …οι ανθρωποι αγαπαμε απαιτωντας απο οποιονδηποτε [φιλο συντροφο]να ειναι οπως τον θελουμε εμεις…ενω αυτα αγαπουν με ανιδιοτελεια!!!

  3. Ο/Η Άνιμα λέει:

    Όταν δεν μας ενδιαφέρει ο άλλος, αλλά η κατάσταση την οποία είχαμε στο μυαλό μας… το πρόγραμμα που είχαμε να κάνουμε…Πρώτα πήγε να παίξει και στεναχωρέθηκε που δεν μπορούσε, γιατί η χελώνα φαινόταν νεκρή…Μετά πήγε να κάνει πάλι ένα είδος παιχνιδιού… την κηδεία της… αλλή η χελώνα του το χάλασε ξανά…Δυστυχώς αληθινό και μετάξύ ανθρώπων…Καλησπέρα Βασίλη!! Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!! 🙂

  4. Ο/Η Άρτεμης λέει:

    Μια σχέση αγάπης δεν προσδιορίζεται μόνο από την χρονική της διάρκεια…..…αλλά μάλλον….και για τον πιτσιρίκο….από την ποιότητα της φροντίδας…Λαμβάνοντας…συναισθήματα και εμπειρίες ο μικρός….γέμιζε το σπίτι της ψυχής του…….

  5. Ο/Η PENNY λέει:

    δυστυχως η πραγματικη,ανιδιοτελης αγαπη(ο αλλος ειναι τα παντα,και θελω να ειναι ευτυχισμενος ακομη κι αν ειναι μακρια μου) ειναι δυσκολο να βρεθει….δυσκολο να τη νιωσεις….οπως λεει και η Ανιμα και θα συμφωνησω απολυτα καμια φορα πρασυρομαστε κιολας και νομιζουμε οτι αγαπαμε ενω στην πραγματικοτητα αγαπαμε την κατασταση στην οποια βρισκομαστε την δεδομενη χρονικη στιγμη!!! καλο σαββατοκυριακο!!!

  6. Ο/Η Βασίλης λέει:

    Σημασία δεν έχει να αγαπάμε , αλλά το να δίνουμε την αγάπη με τον τρόπο που ο άλλος την έχει ανάγκη και όχι με τον τρόπο που εμείς έχουμε ανάγκη .Να αγαπάμε όπως θέλει ο άλλος και όχι όπως θέλουμε εμείς .Κομματάκι δύσκολο !!!!

  7. Ο/Η november λέει:

    ποσους διαφορετικους τροπους μπορει να εχει η αγαπη;… οσο διαφορετικοι ειναι και οι ανθρωποι που αγαπαμε;… γιατι εγω εχω μπερδευτει στις εννοιες;…. αγαπωντας τη συγκεκριμενη συναισθηματικη κατασταση, στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη, αγαπαμε μονο τις αναγκες της δικης μας ψυχης… ετσι ειναι……οταν ομως αγαπαμε τον ανθρωπο μας με τον τροπο που θελει εκεινος…, αλλα η δικη του εννοια της αγαπης του προς εμας ειναι επισης "ο τροπος που θελει εκεινος", τοτε τι;…καλημερα Βασιλη, καλη εβδομαδα να εχεις….

  8. Ο/Η iannis λέει:

    kαλησπερα Βασιλη….Θεωρω….οτι τα παντα λεγονται..μεσα στην τελευταια φραση….<<– Έλα να τη σκοτώσουμε! >>Μεσα..απο την φραση αυτη…μπορουμε να δουμε….ποσο μικρη..ειναι…η αγαπη…μας πολλες φορες…για αυτο..που λεμε..οτι αγαπαμε….και ποσο..μας νοιαζουν…η γκαμα των συναισθηματων…που απορρεουν..απο αυτην…Καλο απογευμα.,..φιλε!!

  9. Ο/Η nikos λέει:

    Πολύ ενδιαφέρων καταχώρηση φίλε μου!! Θα σου πω την άποψη μου… Από την φύση του ο άνθρωπος (και από την ανάγκη του για επιβίωση) αγαπάει πιο πολύ τον εαυτό του κ ύστερα όλους τους άλλους!! Όταν βρεθεί ένα πρόσωπο που θα το αγαπήσουμε περισσότερο από τον εαυτό μας , τότε κ μόνο θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για πραγματική αγάπη κ όχι για αγάπη προς μια γκάμα συναισθημάτων!!

Σχολιάστε