Ερωτική επιθυμία !

Posted: 19 Αυγούστου, 2009 in Χωρίς κατηγορία

5owm60

 

Χωρίς την ερωτική έλξη δύσκολα θα δεχόταν ο άνδρας να συζήσει με την γυναίκα αλλά και η γυναίκα με τον άνδρα.

Ρυθμιστικός παράγων αναδεικνύεται η σαρκική επιθυμία στις σχέσεις των δύο φύλων από εκεί μέσα καλλιεργείται και η αγάπη υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Κάθε σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός βρίσκεται πάντα σε μία πορεία είτε την τελείωση είτε την διάσπαση.. ο έρωτας είναι στην κατάλληλη θέση ώστε να υπηρετεί το ζευγάρι στην συγκρότηση του και την ενότητα του.

Οι σεξουαλικές διαθέσεις του ανθρώπου και οι σεξουαλικές του συμπεριφορές έχουν σχέση με τον ψυχισμό του τα κόμπλεξ τις ανασφάλειες τα ιδανικά και την παιδεία του. Ο έρωτας σαν πράξη είναι μία συνάντηση ένα πέρασμα από την δική μας περιοχή στην περιοχή του άλλου από τον κόσμο τον δικό μας στον κόσμο του άλλου είναι η πλέον ευγενική και τρυφερή κίνηση που μπορεί να συμβεί ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που ως ζευγάρι κοιτάζονται κατάματα. Μέσα από αυτό απελευθερώνεται η προσωπική μας ενέργεια ,η δύναμη μας, που έρχεται σε επαφή και ένωση με την δύναμη του άλλου . Ο έρωτας είναι αγάπη….. είναι θυσία…. Ο σύντροφος μας δεν ζητάει από εμάς μόνο την ηδονή και την ικανοποίηση με όση τέχνη και επιδεξιότητα και αν παρέχεται…. Αλλά μέσα από όλα αυτά αναζητεί την συναισθηματική κάλυψη την παρηγοριά την αίσθηση ασφάλειας…αλλά και κάτι πιο βαθύ την επικοινωνία το άγγιγμα της ψυχής την λάμψη στο βάθος των ματιών την υπόσχεση που κρύβεται στο δάκρυ, τη συνάντηση αυτής της ίδιας της ζωής.Έρωτας είναι στάση ζωής δεν μπορεί κάποιος να είναι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο αν δεν είναι γενικά ερωτευμένος…… οι αληθινά ερωτευμένοι δεν νιώθουν τον άλλον σαν ανταγωνιστή δεν διεκδικούν δεν απαιτούν δεν φοβούνται…. Οι αληθινά ερωτευμένοι δεν γνωρίζουν πλέον που σταματάει το δικό τους κορμί και που αρχίζει του άλλου που σταματά η δική τους ζωή και που αρχίζει του άλλου είναι η πνοή και οι κτύποι της ίδιας της ζωής τους.

Ο έρωτας δεν μένει σε σκληρές ψυχρές και δειλές καρδιές γιατί προσκρούει επάνω τους…… αλλά ούτε και σε μαλθακές χαλαρές και άμετρα συναισθηματικές γιατί χάνεται μέσα στις ανασφάλειες και στις ζήλιες. Ο έρωτας θέλει μέτρο για να μπορεί να στολίζεται από ομορφιά και δύναμη, γι’αυτό και φωλιάζει στις γενναίες και λεπτές καρδιές.

Έρωτας είναι η ορμή της ψυχής προς τον αγαπημένο μία συνεχής έξοδος του εαυτού μας προς τον σύντροφο μας.

Λένε πολλοί πως η καθημερινότητα τα προβλήματα η ρουτίνα τα ίδια και τα ίδια σβήνουν σιγά-σιγά τον έρωτα…. Αυτό είναι ψέμα ….. η αλήθεια δεν σβήνει ποτέ …..εάν σβήσει σημαίνει πως ήταν ψέμα και όχι αλήθεια…

Λίγο πριν σβήσει ο έρωτας έσβησαν οι άνθρωποι…. στην πραγματικότητα ο άνθρωπος είναι αυτός που ζωοποιεί ή που σκοτώνει το περιβάλλον του….. η δύναμη της ζωής και του έρωτα απορρέουν από την δύναμη του ανθρώπου. Κάθε φορά που λέμε πως έσβησε ο έρωτας το μόνο που κάνουμε είναι να μεταβιβάζουμε τις προσωπικές μας ευθύνες στο περιβάλλον μας.και αυτό είναι το προσωπικό μας άλλοθι Κλεισμένοι στον εαυτό μας γίναμε απρόσωπες μάζες και εγκλωβιζόμαστε σε απρόσωπες σχέσεις και αλλοτριωνόμαστε σε απρόσωπες κοινωνίες.

Καμία γυναίκα και κανένας άντρας δεν εγκαταλείπει τον σύντροφο του όταν βρίσκει σε αυτόν ζεστασιά ασφάλεια και αγάπη. Όταν όμως κάποια στιγμή αυτά αρχίζουν να εκλείπουν τότε μπαίνουν στο ζευγάρι διασπαστικές διαθέσεις, αρχίζει η ψυχρότητα η ανασφάλεια και ο μαρασμός. Εκεί έρχεται η αναζήτηση διεξόδου άλλη αγκαλιά έστω για λίγο, έστω για μία φορά είναι κάτι και αυτό , μία ανακούφιση μία ψυχική ανάταση μία ανάσα ζωής.

Όμως τα διέξοδα δίνουν προσωρινή ανακούφιση από τις πιέσεις που προκαλούνται συνήθως από τις ανασφάλειες…. οδηγούν την ζωή στην αστάθεια και κάνουν τον άνθρωπο ακόμη πιο μπερδεμένο και πιο φοβισμένο τον κλείνουν πιο πολύ στον εαυτό του…… και τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο όταν η ψυχή αποκτά συνήθεια στα διέξοδα που την ρίχνουμε γιατί την ψυχή όπου την ρίξουμε εκεί αποκτά σιγά –σιγά εξάρτηση και γίνεται όμοια με αυτό που προσκολλήθηκε….

Είναι η συμβίωση δύσκολη επειδή εμείς οι άνθρωποι είμαστε δύσκολοι….δεν θέλουμε να βγούμε από το καβούκι μας….. Τελικά αυτό που καταλύει τις ανθρώπινες σχέσεις και την ομορφιά της ζωής είναι ότι εμείς οι άνθρωποι δεν πιστεύουμε στην δύναμη της αγάπης. Η αγάπη δεν είναι δίπλα μας δεν είναι κάτι πρόχειρο και φτηνό…. Η αγάπη βρίσκεται στην υπέρβαση την προσφορά και την θυσία…. Εμείς κλεισμένοι στο καβούκι μας το μόνο που ζητάμε είναι ένα φτηνό εφήμερο και απατηλό βόλεμα…

Το κλειδί της ευτυχίας βρίσκεται στην εσωτερική μας ισορροπία…

Το σώμα από μόνο του δεν μπορεί να κάνει τίποτα ούτε να σκεφτεί ούτε να μιλήσει ούτε να πράξει οτιδήποτε…. Παίρνει ζωή και δύναμη από τη ζωή και την δύναμη της ψυχής…..

Η ψυχή του ανθρώπου είναι αυτή που θρέφει και συντηρεί το σώμα… ότι πράττει το σώμα στην πραγματικότητα το πράττει η ψυχή .

Σχόλια
  1. Ο/Η Lady of Avalon λέει:

    Συγχαρητήρια! Μακράν η καλύτερη καταχώρηση που έχω διαβάσει για το θέμα αυτό!Τα είπες ΟΛΑ και τα είπες πανέμορφα!Τι μένει να συμπληρώσω? Μμμμ… Ισως το ότι τα χλιαρά πράγματα δε συγκινούν στον έρωτα όπως και τα χλιαρά γεύματα τον ουρανίσκο μας…Και το ότι "μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται" δεν ισχύει στην περίπτωση του έρωτα… του ΑΛΗΘΙΝΟΥ έρωτα… γιατί τα "μάτια" της ψυχής βλέπουν διαρκώς παντού και πάντα το αντικείμενο του πόθου τους και ας μην το έχουνε μπροστά τους.Καλή σου μέρα Βασίλη! 🙂

  2. Ο/Η november λέει:

    "..την υποσχεση που κρυβεται στο δακρυ…"Υπεροχη καταχωρηση…Ευχαριστω…καλημερα Βασιλη!..

  3. Ο/Η Άρτεμης λέει:

    Πολύ αληθινό….Γιατί ….Όταν αφήνεις να μιλήσουν τα κορμιά….βγάζεις μπροστά από όλα….την ψυχή σου….Και δεν ξέρω τι και πως…….αλλά την ώρα εκείνη ο Έρωτας φτάνει μέχρι τις κόρες των ματιών σου….Γεμίζει τα πνευμόνια σου…τον ζεις….τον αναπνέεις….Μόνη της η ψυχή σε οδηγεί…και το αίμα είναι κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού…..Μέσα από μια δική του αλχημεία …καθορίζει την άλγεβρα των ψυχών………και φτάνει η καρδιά σου να κάνει σαν τρελή….…ο εγκέφαλό σου….γεμίζει από χυμούς και κινούνται μόνα τους τα μέλη και τα σώματα….Μιλάς και δεν ξέρεις τι λες….και δεν σε νοιάζει και καθόλου….Τα βλέμματα γεμίζουν πυρκαγιές….και όλη η σύνθεση αυτή …μοιάζει με ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ….Ο Έρωτας….δεν μαθαίνεται ….ή τον ξέρεις ….ή δεν τον ξέρεις….Και πάλι ……….Καλημέρα …Βασίλη μου….

  4. Ο/Η MARIA λέει:

    Ο έρωτας δεν μένει σε σκληρές ψυχρές και δειλές καρδιές γιατί προσκρούει επάνω τους…… αλλά ούτε και σε μαλθακές χαλαρές και άμετρα συναισθηματικές γιατί χάνεται μέσα στις ανασφάλειες και στις ζήλιες. Ο έρωτας θέλει μέτρο για να μπορεί να στολίζεται από ομορφιά και δύναμη, γι’αυτό και φωλιάζει στις γενναίες και λεπτές καρδιές—-ΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΙΛΕ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΕΣΗ ,ΣΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣΚΑΛΗΜΕΡΑ.

  5. Ο/Η Georgia λέει:

    Αψογη αναλυση……θα δανειστω μια παραγραφο της αναρτησης σου που με καλυπτει απολυτα…….Ο έρωτας σαν πράξη είναι μία συνάντηση ένα πέρασμα από την δική μας περιοχή στην περιοχή του άλλου από τον κόσμο τον δικό μας στον κόσμο του άλλου είναι η πλέον ευγενική και τρυφερή κίνηση που μπορεί να συμβεί ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που ως ζευγάρι κοιτάζονται κατάματα. Μέσα από αυτό απελευθερώνεται η προσωπική μας ενέργεια ,η δύναμη μας, που έρχεται σε επαφή και ένωση με την δύναμη του άλλου . Ο έρωτας είναι αγάπη….. είναι θυσία…. Ο σύντροφος μας δεν ζητάει από εμάς μόνο την ηδονή και την ικανοποίηση με όση τέχνη και επιδεξιότητα και αν παρέχεται…. Αλλά μέσα από όλα αυτά αναζητεί την συναισθηματική κάλυψη την παρηγοριά την αίσθηση ασφάλειας…αλλά και κάτι πιο βαθύ την επικοινωνία το άγγιγμα της ψυχής την λάμψη στο βάθος των ματιών την υπόσχεση που κρύβεται στο δάκρυ, τη συνάντηση αυτής της ίδιας της ζωής………..Ο ερωτας ειναι μια βουτια στον ωκεανο χωρις αναπνευστηρα πιασμενοι χερι- χερι!!!!Καλη σου μερα Βασιλη!!! Καλημερα κοριτσια!!

  6. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Πολύ ωραίο ιστιολόγιο φίλε μου,αρκεί όλα αυτά που λές να εφαρμόζονται απ΄όλους .τότε μόνο ,έχεις μιά αγάπη, έναν έρωτα με ουσία καί μέλλον.

  7. Ο/Η Άνιμα λέει:

    Δεν έχω διαβάσει ξανά έναν ύμνο για τον Έρωτα… γιατί αυτό το κείμενο είναι σίγουρα ύμνος…Με συνεπήρε το κείμενό σου… αλλα βρήκα και απαντήσεις σε αυτό…"Λίγο πριν σβήσει ο έρωτας έσβησαν οι άνθρωποι…. στην πραγματικότητα ο άνθρωπος είναι αυτός που ζωοποιεί ή που σκοτώνει το περιβάλλον του….. η δύναμη της ζωής και του έρωτα απορρέουν από την δύναμη του ανθρώπου. Κάθε φορά που λέμε πως έσβησε ο έρωτας το μόνο που κάνουμε είναι να μεταβιβάζουμε τις προσωπικές μας ευθύνες στο περιβάλλον μας.και αυτό είναι το προσωπικό μας άλλοθι Κλεισμένοι στον εαυτό μας γίναμε απρόσωπες μάζες και εγκλωβιζόμαστε σε απρόσωπες σχέσεις και αλλοτριωνόμαστε σε απρόσωπες κοινωνίες. "Τα έχεις πει όλα με μια υπέροχη έκφραση λόγου! Σε ευχαριστούμε…Καλη σου μέρα Βασίλη!!

  8. Ο/Η lina λέει:

    Ο έρωτας δεν μένει σε σκληρές ψυχρές και δειλές καρδιές γιατί προσκρούει επάνω τους…… αλλά ούτε και σε μαλθακές χαλαρές και άμετρα συναισθηματικές γιατί χάνεται μέσα στις ανασφάλειες και στις ζήλιες. Ο έρωτας θέλει μέτρο για να μπορεί να στολίζεται από ομορφιά και δύναμη, γι’αυτό και φωλιάζει στις γενναίες και λεπτές καρδιές. Υπεροχο γεματο ΑΛΗΘΕΙΕς κειμενο!!!! Καλημερα!!!

  9. Ο/Η Βεατρίκη λέει:

    Καλησπέρα Βασίλη μου! Περί έρωτος , λοιπόν , ο λόγος!Και περί σαρκικής συναφείας ειδικότερα.. Για την συνεύρεση το λοιπόν..Ναι, τουλάχιστον από την ματιά μου, είναι από τους βασικούς λόγους για την συνύπαρξη ενός ζευγαριού.Ζωτική προϋπόθεση για τα περαιτέρω. Ισως για άλλους,οχι. Μπορεί να δίνουν αλλού τις προτεραιότητες. . Τώρα, είτε το έχει κάποιος, είτε οχι. Και αυτός που το έχει δεν μπορεί να υπάρξει ως ζευγάρι με κάποιον που δεν τόχει, αυτό πιστεύω.. Και να μπορούν να επικοινωνήσουν. Δεν είναι θέμα εκπαίδευσης, ούτε εκμάθησης, ούτε κανόνων. Και το πως, πάλι δεν έχει κανόνες, είναι μεσα στην φύση του ζευγαριού, εκφραση δικιά του. Υπάρχουνε άνθρωποι που εκπέμπουν ερωτισμό. Γενικότερα. Τόχουνε μέσα τους. Αλλοι με έναυσμα τον προσωπικό τους έρωτα, εκπέμπουν αυτήν την αίσθηση τόσον προς τον ειδικότερο αποδέκτη της όσον και προς το ευρύτερο περιβάλλον. Είναι κάτι σαν αυτό που λέμε " Ο έρωτας και ο παράς δεν κρύβονται"Ο έρωτας δεν είναι μόνον το ένα ή μόνον το άλλο, είναι έτσι και οχι άλλιώς ή αλλιώτικα. Είναι συν- έκφραση όλων, νομίζω. Και ναι, "ανοίγει" ο ερωτευμένος προς τον άλλον..Γιαυτό προτιμώ την έκφραση " συνεύρεση" για την ερωτική πράξη, σε αντιδιαστολή από την καθαρά σεξουαλική της μορφή. Αυτά..Και κάτι άλλο. Συμφωνώ με το εξής. Δεν έχει καμμιά σχέση με το "βόλεμα" και το "απρόσωπο " η αγάπη. Και ναι, είναι υπέρβαση! Και γιαυτό θέλει τόλμη και "’ανοιγμα",

  10. Ο/Η ποκαχόντας λέει:

    καλησπερα φιλε βασιλη!!!τι να πω;; με μαγεψε η γραφη σου και η τοσο ομορφη περιγραφη σουγια την αγπη κ τον ερωτα!!!τα ειπες ΟΛΑ!!![[Το σώμα από μόνο του δεν μπορεί να κάνει τίποτα ούτε να σκεφτεί ούτε να μιλήσει ούτε να πράξει οτιδήποτε…. Παίρνει ζωή και δύναμη από τη ζωή και την δύναμη της ψυχής….. ]]

  11. Ο/Η Βασίλης λέει:

    Η ερωτική πράξη δεν απομονώνεται από την όλη σχέση .Είναι οργανικά συνδεδεμένη με όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν την όλη σχέση .Κάθε σεξουαλική δραστηριότητα που απομονώνεται από την όλη σχέση ,είναι ένας μονόλογος ένα απατηλό βόλεμα .Ο έρωτας έχει πνευματικό υπόβαθρο και πνευματική προοπτική ,ως μία επιμέρους λειτουργία της ανθρώπινης φύσης….. όλος ο άνθρωπος έχει πνευματικό υπόβαθρο και προοπτική .Προσεγγίζοντας την δύναμη της ολότητας του έρωτα προσεγγίζουμε και την δύναμη της κραταιάς αγάπης , και ακόμα περισσότερο την δύναμη και την ομορφιά της ίδιας της ζωής.Θα συμφωνήσω ότι ο κυκεώνας των προβλημάτων και των πιέσεων της καθημερινότητας γονατίζουν την ψυχή του ανθρώπου και πολλές φορές αναζητάται ως ένα διέξοδο κάποια σεξουαλική συμπεριφορά ,η ανακούφιση όμως είναι παροδική και δεν δίνει οριστική και καθαρή λύση , το εσωτερικό κενό ,η εσωτερική φτώχεια και το εσωτερικό αδιέξοδο παραμένουν .Καθαρά υποκειμενική η άποψη μου ,μιας και ο κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά το ίδιο πράγμα .Σπάνια μοιράζομαι προσωπικές μου αναφορές ,αυτή η φορά όμως ξεχωρίζει , το ελατήριο που με ωθεί να το κάνω έχει να κάνει με τον άνθρωπο που συνδέομαι , και είναι η κύρια υπεύθυνη για αυτούς τους λογισμούς μου .Αναγνωρίζω την αποδοχή στα σχόλια σας ,και η άποψη μου αισθάνομαι ότι αγγίζει τα όρια της αντικειμενικότητας .

  12. Ο/Η Lady of Avalon λέει:

    Σαφέστατα και η ερωτική πράξη δεν απομονώνεται από την όλη σχέση!Γι’αυτό απορώ με κάποιον που έλεγε ότι του είναι αρκετό να κοιτάζει και να του χαμογελάει το αντικείμενο του "πόθου" του… ποιου πόθου δεν κατάλαβα… γιατί δεν είναι δυνατόν να είσαι ερωτευμένος και να μην θέλεις να έχεις ερωτική σχέση με τον άλλον.Ο έρωτας είναι μεγάλο ρίσκο… Οταν ερωτεύεσαι δίνεσαι… ανοίγεσαι… και κατά συνέπεια εκτίθεσαι… σε κάθε είδους κινδύνους…Γιατί γίνεσαι ευάλωτος… Είναι μια ρώσικη ρουλέτα που παίζεις διαρκώς τον ίδιο σου τον εαυτό. Πατάς τη σκανδάλη και δεν ξέρεις αν θα είναι η τελευταία κίνηση της ζωής σου…Αφήνεις την καρδιά σου στα χέρια κάποιου, νομίζοντας/ ελπίζοντας ότι θα την εκτιμήσει και ότι θα στην επιστρέψει πίσω αλώβητη… ότι δε θα την πληγώσει…δε θα την μολύνει…Και εκεί είναι το λάθος… Οι μεγάλες προσδοκίες που έχεις από τον άλλον…Γιατί ο άλλος ΚΑΙ θα στην πληγώσει, ΚΑΙ θα στην μολύνει…

  13. Ο/Η ποκαχόντας λέει:

    φιλε βασιλη χαιρομαι πολυ για σενα που η [σχεση σου]σε εκανε να μοιραστειςολα αυτα τα ομορφα λογια μαζι μαςκαι να πω κι ενα μεγαλο μπραβο στην [σχεση σου] που σου προκαλεσεολα αυτα τα συναισθηματα για να [γραψεις]….ειμαι σιγουρη πως θα ειναι πολυ σημαντικο κ αξιολογο ατομο….να ειστε παντα καλα ευχομαι ολοψυχα!!!

  14. Ο/Η iannis λέει:

    Καλησπερα Βασιλη!!!περασα να δω τι καινουριο εχουν οι φιλοι μου….στα ιστολογια τους…..και εχω χαζεψει διαβαζοντας σε!!!Θα συμφωνησω απολυτα φιλε μου μαζι σου…και μπραβο σου που μοιραστηκες μαζι μας…ολες αυτες τις σκεψεις σου!!χαιρομαι πολυ που ο συντροφος σου…καταφερνει και σου βγαζει τετοια συναισθηματα!!!Σιγουρα ειναι πολυ αξιολογο ατομο!!!!!Να νειστε παντα ευτυχισμενοι!!!Θα κρατησω για μενα …μια φραση σου!!!!""Το κλειδί της ευτυχίας βρίσκεται στην εσωτερική μας ισορροπία… ""Καλο βραδυ ……Τα εχεις πει ολα με τον καλυτερο τροπο!!

  15. Ο/Η Άρτεμης λέει:

    Το πιο Ανθρώπινο πράγμα που έχουμε να κάνουμε στην Ζωή ….…είναι να μάθουμε να διατυπώνουμε τις τίμιες πεποιθήσεις και τα αισθήματα μας….…και να δεχόμαστε τις συνέπειες…..…που μπορεί να είναι αποδεκτά ή όχι….σαφώς εσκεμμένα εκτίθεσαι ή στον έπαινο ή….….στην γελοιοποίηση ή στην αποδοχή ή στην απόρριψη…….έχοντας κατατάσσει τον εαυτό μας ….ευάλωτο….….και το ευάλωτο βρίσκεται πάντα στην Καρδιά της Αγάπης….και είναι το μόνο αληθινό….…που μπορούμε να δώσουμε στους άλλους Ανθρώπους……Το μόνο αληθινό ….που μπορώ να δώσω ….σε μας Βασίλη μου………Μπορείς να δώσεις στον άλλο …..μόνο αυτά που εσύ ο ίδιος έχεις….Μπορείς να δώσεις όλα όσα ξέρεις ….…και όταν τελειώσεις θα συνεχίσεις να έχεις μέσα σου …όλα αυτά που έδωσες…Ακόμη και αν απογοητευτείς….Θα έχεις Ζήσει….Το καλύτερο …και θα είναι αυτό τελικά που άξιζε….Οι Όμορφες Στιγμές…….μας……….Καλησπέρα ….

Σχολιάστε